Arco Vara tütarfirma tõstis varem kokku lepitud korterihindu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamud Helme tänaval.
Korterelamud Helme tänaval. Foto: AS Kolde

Tallinnas Kolde uuselamupiirkonda kortereid ehitav Arco Vara tütarfirma AS Kolde tõstis ostjatega varem kokku lepitud korterite hinda, viidates ehitushindade olulisele kallinemisele võrreldes lepingueelsete läbirääkimiste alustamise ajaga.

Ühtlasi tegi AS Kolde möödunud nädalal kõigile protokolli sõlminutele ettepaneku jätkata läbirääkimisi uuel hinnatasemel.

Lepingueelseid läbirääkimisi alustas AS Kolde oktoobris 2005 keskmise hinnaga 22 000 krooni ruutmeetri kohta, selgitas AS Kolde juhatuse liige Veiko Taevere.

Ehitusmaterjalide ja tööjõu hindade drastilise tõusu tõttu ning lähtudes vajadusest tagada ehitatavate elamispindade adekvaatne ehituskvaliteet tekkis vajadus korrigeerida Tallinnas Helme 12 asuvate korterite müügihinda keskmiselt tasemele 27 000 - 29 000 krooni ruutmeetri kohta.

AS Kolde väitel jääb uus hind siiski oluliselt allapoole turuhinna, mis on antud piirkonnas umbes 35 000 krooni ruutmeetri kohta.

Korteritest mitte-huvitatuile on AS Kolde valmis koheselt maksma tagasi tehtud sissemakse koos intressidega. Huvilistest vabanevate korterite osas alustatakse uusi läbirääkimisi turuhinna tasemelt.

«Meil on kahju tekkinud segaduse pärast. Kuid kõigest hoolimata võidavad isegi need, kes puht spekulatiivsetel kaalutlustel protokolli sõlmisid, nad teenivad kasumi ka praeguselt hinnatasemelt ostes ja järgmine päev turuhinnaga müües – kasum võib lihtsalt tulla algselt loodetuga võrreldes veidi väiksem,» kommenteeris Taevere.

Lisaks on AS Kolde pidanud läbirääkimisi Tallinna linnavalitsusega korterihoonestusõiguste hüpoteekidega koormamise võimalikkuse ja tingimuste üle ning nüüdseks saab ostusoovijatega leppida kokku ka antud küsimuses.

AS Kolde on muudatustest teavitanud kõiki ostuhuvilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles