Lillekasvataja Nurmiko Aiandid lõpetab

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid
Tulbid Foto: Internet

Viimaste aegade üha kõrgenenud energiahindade ja üles surutud tööjõukulu tõttu peatab oma tegevuse Nurmiko Aiandid, lillekasvatust jätkatakse siiski Nurmiko Hulgi nime all.

«Kui alustasime, oli näiteks gaasi hind 2 krooni kuupmeetri eest, nüüd aga kuni 7,» selgitas aiandi juhataja Jaak Ungerson. «Tootehinnad on aga langenud ja kõik muudkui tingivad.»

Jaak Ungersoni sõnul on koduturul ka tarbijaid tunduvalt vähemaks jäänud. «Inimesed ostavad lilli vähem ja panevad raha panka hoiule,» muigas ta.

«Lillekasvatuse kultuuri aga katkestada ei tohi, Hollandis saavutatu on ju sadade aastate tulemus,» leidis Ungerson.

«Seepärast me jätkamegi - küll väiksemates mahtudes - Nurmiko Hulgi all ja loodame, et ehk jääb õli hind paigale ning inimesed on taas valmis ka väiksema raha eest ennast liigutama.»

«Talv tuleb raske, aga üle ta elada tuleb,» on Ungerson veendunud. «Vahel ei jää muud üle, kui valida halbadest asjadest see kõige vähem halb variant.»

Kõige populaarsemad lilled on Ungersoni teada Eestis tulbid, samuti üldiselt kõik suvelilled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles