Jõhvi saab kaasaegse kohtumaja

Raigo Neudorf
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi uue kohtumaja eskiis
Jõhvi uue kohtumaja eskiis Foto: RKAS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja vähempakkumise, mille eesmärgiks on leida arendaja Jõhvi uue kohtumaja ehitamiseks.

Ettevõtte teatel kuulutati välja kirjalik vähempakkumine Kooli 2a asuvale kinnistule arendaja leidmiseks, kelle kasuks seatakse hoonestusõigus ning sõlmitakse ehitiste ja territooriumi kasutamiseks üürileping. Vähempakkumise üürisumma alghinnaks on 150 krooni ruutmeetri kohta ilma käibemaksuta.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul on Jõhvis ning Kohtla-Järvel asuvad õigusmõistmise hooned killustatud ning halvas seisus ega vasta õigusmõistmise vajadustele.

«Kuniks Ida-Viru maakonnakeskuses mõistetakse õigust sisuliselt kortermaja tüüpi remonti vajavas hoones, on keeruline tugevdada selles piirkonnas kohtuvõimu kui ühe olulise võimuharu autoriteeti. Eesti riigile on aga mitmes mõttes oluline tähtsustada Ida-Virumaad ning näidata seda välja ka riigivõimu väärilise esindatusega selles piirkonnas.»

Pakkumised tuleb esitada Riigi Kinnisvara ASile aadressil Lasnamäe 2, Tallinn 11412. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 1. oktoober 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles