Merko võttis kaevandusele ekskantsleri appi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ratas
Rein Ratas Foto: Peeter Langovits

Merko Kaevandused suurendavad jõupingutusi, et saada endale paekivimaardla Harjumaal Nabalas. Ettevõte on palganud konsultandiks kauaaegse keskkonnaministeeriumi kantsleri, keskerakondlase Rein Ratase.

Suurenenud ehitusmahud sunnivad ehitajaid tagant ja nii on tugeva surve all Nabala lubjakivimaardla, tundlik karstiala, kuhu tahetakse rajada seitse kaevandust, kirjutab Äripäev.

Peale Merko on Nabalas huvilised Paekivitoodete Tehase OÜ ja AS Kiirkandur.
Kõige kaugemale on jõudnud Merko Kaevandused Nõmmküla karjääriga, mille keskkonnamõjude hindamise projekti keskkonnaministeerium algatas. Seni Merkol oma paekaevandust pole.

Jaanuaris, kui kaevanduseplaan jõudis avaliku aruteluni, kutsus Merko appi Rein Ratase. Ratas oli keskkonnaministeeriumi kantsler aastatel 1992-1999 ja kuulub Keskerakonda 1999. aastast.

Ratase sõnul seisneb tema töö nõuandmises nii Nabala kui ka Ida-Virumaa kaevanduste kohta.

«Tegelen õiguslike küsimustega. Koostan kirju, päringuid, strateegilisi plaane, seni peamiselt põlevkivi osas. Oma teadmiste ja pädevuse piires olen üht-teist ka soovitanud,» jäi Ratas tagasihoidlikuks.

Nabala Keskkonnakaitse Ühingusse koondunud inimesed kardavad, et mäng käib üle nende peade ning lubjakivimaardla Merkole minek on vaid aja küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles