Ministeerium soovitab vähendada parvlaevareise saartele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula Kuivastu-Virtsu liinil reisijaid laevalt maale laskmas.
Parvlaev Regula Kuivastu-Virtsu liinil reisijaid laevalt maale laskmas. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Vähenenud reisijate arvu tõttu tegi riik Väinamere Liinidele ettepaneku vähendada 2010. aastal kümnendiku võrra Saaremaa ja Hiiumaaga seotud parvlaevareise.

«Langenud piletitulu tõttu peaks riik puudujäägi katmiseks suurendama dotatsiooni, kuid praeguses majandussituatsioonis ei ole see mõeldav,» selgitas ajalehele Meie Maa majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Andres Lippmaa, miks ministeerium on asunud otsima kokkuhoiuvõimalusi.

«Piletite hinna kallale minna ei tahaks. Kui nagunii on teada, et osal reisidel on praamide täituvus madal, siis pigem teha kolme reisi asemel vahel kaks reisi ja saavutada kokkuhoid sel viisil,» rääkis Lippmaa.

Ministeeriumi kantsler Marika Priske soovitas Väinamere Liinidele saadetud kirjas ära jätta vähima täituvusega ning reisiliinide teenindamisega mitteseotud reisid.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin ei soovinud praegu veel kirja kommenteerida, lubades teemat firmas arutada järgmisel nädalal, kui puhkuselt tuleb tagasi ettevõtte juhataja Urmas Treiel.

«Maavalitsuse seisukoht on, et tuleb otsida selline lahendus, millega hoitakse küll kulusid kokku, kuid mis võimaldab praamiliikluse mahtu säilitada. Saaremaa majandusele on väga oluline, et reiside arv ei kahaneks,» ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles