Endel Siff: Eesti transiidist saab rääkida vaid minevikus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Artur Sadovski

N-Terminal grupi nõukogu esimees Endel Siff ütleb, et transiidist saab Eestis praegu rääkida vaid minevikus ja tema praegu sellesse valdkonda ei investeeriks.


«Paraku see ala politiseerus suurel määral pärast pronkssõduri teisaldamist. Poliitika ja äri töötavad käsikäes ja see võimaldas Vene firmadel Eesti transiidivood üle võtta,» selgitas Siff toimunut.


Ta lisas, et kõige rohkem kahju kannatasid Eesti Raudtee ja Tallinna Sadam.

Erinevalt näiteks Raivo Varest Siff transiidi taastumise märke ei näe. «Eks need märgid ole rohkem mõne ettevõtja soovis neid näha,» lausus ta.

Sifi sõnul jäävad Eesti transiidile ainult riismed ehk väikesed kaubakogused, millest ei huvitu Venemaa sadamad. «Meie transiidi lähtemaaks võib olla ainult Venemaa. Pole mõtet ennast petta - ma ei usu, et need suhted niipea paranevad,» nentis ta.

Oma kogemusest teab Siff rääkida, et Vene poliitikud ja ärimehed häbenevad praegu avalikku seotust Eestiga.

Transiidi kokkuvarisemisega kaotas Siff enda sõnul üle poole oma tollasest varast praktiliselt ühe nädalaga.

Sifi juhitav N-Terminal Grupp tegutseb valdusfirmana, hallates selliseid firmasid, nagu NT Logistika, Milstrand ja naftaoodete hulgimüügiga tegelev NT Hulgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles