Uus ID-kaardi tarkvara valmib hilinemisega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaarti kasutamine.
ID-kaarti kasutamine. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Eelmisel aastal kuulutas RIA välja hanke uue ID-kaardi tarkvara loomiseks, mis lubab ID-kaardiga autentida ja digiallkirja anda lisaks Windowsi kasutajatele ka Maci ning Linuxi omanikel.


Esimeste plaanide järgi oli tarkvara oodata suveks. RIA valdkonnajuht Hannes Linno selgitas: «Nagu IT-arenduste puhul vahel juhtub, on suvi tulnud ja läinud, kuid uus tarkvara on veel testimisel. Alustuseks tahan siiralt Maci-Linuxi kasutajate ees vabandada. Me kasutame RIAs samuti erinevaid operatsioonisüsteeme ning teame, kui kaua on seda tarkvara oodatud ja millist frustratsiooni hilinemine tekitab.»

Ta lisas, et 14. septembril antakse tarkvara viimast korda partneritele proovida ning oktoobri alguses peab ID-kaardi tarkvara olema testitud ja valmis.

Tarkvara arendaja OÜ Smartlink juhatuse liige Peeter Pappel selgitas omalt poolt: «Esiteks tuleb tunnistada, et projekt on kõigile osalistele kujunenud keerukamaks, kui alguses ennustasime. Teiseks oleme tarkvara turvalisusele mõeldes osa etappide arendusele kavandatust suuremat tähelepanu pööranud. Selleks, et
tarkvara võimalikult kiiresti valmis saaks, oleme kaasanud täiendavaid arendajaid. Praeguseks on tarkvara seisus, et ta töötab, kuid tegeleme iluvigade parandamise ja testimisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles