Narva metallitehases saab tööd 300 inimest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevade lossimise seadmed.
Laevade lossimise seadmed. Foto: Cargotec

Kaupade ja konteinerite laadimisseadmeid tootev Soome kontsern Cargotec avas Narvas 300 miljonit krooni maksva metallitehase, kus esialgu saab tööd 300 inimest.

Narvas on kvalifitseeritud insenere ja metallitöölisi, aga töökohti napib. Ka Cargoteci Narva tehas koondas kevadel umbes 170 inimest, täna avatud tehases võib aga ühtekokku saada tööd 450 inimest, teatas ERR Uudised.

Cargotec Corporationi president Mikael Mäkinen märkis, et tehase laienduskava elluviimisel sai otsustavaks kohaliku tööjõu kompetentsus.

Majandusekspert Raivo Vare peab Cargoteci tehase laienemist Narvas märgiliseks sündmuseks.

«See, et nad (Cargotec - toim.) ei jätnud järele ega pooleli ega peatanud seoses masuga, vaid vastupidi - viisid asja lõpule vaatamata masule, luues siin heas mõttes uue kvaliteedi, see, et nad väidetavalt palkasid kolmandiku endisest tööjõust tagasi, kes on industriaalses mõttes väga kvalifitseeritud, siis see on päris kõva sõna,» ütles Vare.

Narva metallitööstuse ajalugu ulatub 1947. aastasse, kui Nõukogude sõjatööstus asutas Baltijetsi-nimelise tehase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles