Statoili hinnatõusuga läksid kaasa teisedki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla Pärnus.
Olerexi tankla Pärnus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna hommikul tõstsid mootorikütuste hindu Statoili eeskujul ka kõik teised suuremad Eesti jaemüüjad.


Enimmüüdav bensiin 95 maksab nüüd kiirjaamades 15.95 liiter ja diislikütus 15.30 liiter.

«Naftatoodete hinnad maailmas on viimasel ajal mitmel põhjusel tõusnud. Esiteks on kallinenud toornafta, teiseks on naftatoodete hindu tõstnud muud faktorid, nagu näiteks tootmiskatkestused mitmes hooldustööde tõttu suletud Euroopa naftatehases,» selgitas hinnatõusu põhjusi Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

Ta lisas, et pPaljuski selle tõttu on bensiini hind Põhja-Euroopas oluliselt tõusnud. «Õnneks ei ole turgu mõjutanud orkaanihooaeg USAs Mehhiko lahel.»

Eesti kütuseturul valitseb tihe konkurents ja sarnaselt hinnatõusudega kajastuvad kütuste jaehindades ka maailmaturu langused. Nii juhtus viimati kaks nädalat tagasi, kui Olerex algatas turul 25-sendise hinnalanguse. Pärast tänast tõusu on bensiini 95 hind Olerexi kiirjaamades taas 15.95, olles sellel tasemel vahelduva eduga püsinud jaanipäevast saadik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles