Krimelte: olukord eksporditurgudel hakkab paranema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Salum.
Alar Salum. Foto: Liis Treimann

Rohkem kui 30 riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiv Krimelte näeb viimaste kuude positiivse trendi jätkumist ka augustis.



Krimelte teatel näitavad nende põhilised eksporditurud taastumise märke ja müük kasvab.



Krimelte tegevdirektori Alar Salumi kinnitusel on aasta alguse mõõn möödas ja viimaste kuude positiivne trend näitab, et tulemused on prognoositust paremad. «Kasvu ootame ka augustis,» lisas ta.



Salumi sõnul on maailmamajanduse üldist olukorda silmas pidades tehtud korrektuure nii tootehinnas kui ka sortimendis ja kasvanud on just odavamate ehitusvahtude müük. «Kuigi juuli müük vähenes aastataguse ajaga võrreldes kümnendiku, oli see Krimelte jaoks tugev kuu, sest aasta tagasi juulis tegime oma kõigi aegade müügirekordi. Praegust olukorda silmas pidades ei ole see halb tulemus,» selgitas ta.



Euroopas on Krimelte sel aastal oma kaubamärgi Penosil toodete müüki alustanud Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõte loodab, et aasta lõpuks lisandub sellesse loetellu veel mitmeid uusi riike.

Mitmel korral aasta eksportööriks nimetatud ligi 95 protsemti oma toodangust eksportiv Krimelte OÜ on Eesti päritolu Euroopa juhtiv ehitusvahtude ja vuugihermeetikute tootja. Lisaks Eesti tehasele on Krimeltel tootmine Venemaal ja Taanis.

Krimelte ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Ukraina, Jaapan ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles