Valitsus jätkab pingutusi euro nimel

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus arutas teisipäeval erinevaid võimalusi riigieelarve tasakaalu hoidmiseks, euroga liitumise eesmärki maha ei maetud.


Valitsus sai teisipäeva õhtul kabinetiistungil ülevaate äsjavalminud rahandusministeeriumi suvisest majandusprognoosist. Selle põhiküsimuseks on valitsussektori eelarvedefitsiit, mis ei tohi euroga liitumiseks ületada kolme protsendi piiri.

Kui palju peaks kulutusi veel kärpima sel aastal, on jätkuvalt saladus, sest rahandusministeerium avalikustab oma prognoosi alles neljapäeval. Eile soostus valitsuse pressibüroo kinnitama vaid seda, et majandusprognoosi pakutud numbrid olid siiski sedavõrd lootustandvad, et euroga liitumine 1. jaanuaril 2011 on esialgsel hinnagul võimalik, kui leitakse kokkuhoiu kohti.

Valitsus jätkab arutelu neljapäeval, otsides kokkuhoiu kohti, aga ka uusi tuluallikaid eelarve tasakaalustamiseks.

«Vara kommenteerida, pingutame nii kulude kärpimise, tulude kui muude defitsiiti mõjutavate meetmetega,» märkis rahandusminister Jürgen Ligi enne kabinetiistungit.

Valitsus on sel aastal koostanud juba kaks negatiivset lisaeelarvet. Õhus on plaan kärpida riigiasutuste tegevuskulusid sel aastal veel 600 miljoni krooni võrra ja muid kulutusi vähemalt poole miljardi võrra. See plaan oli valitsuses augusti algul, kuid lükati siis edasi majandusprognoosi valmimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles