Taani ettevõtja kinnitas soovi investeerida Audru kalakasvandusse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kohafarmi makett.
Audru kohafarmi makett. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Taani ettevõtja Karsten Ree kinnitas oma soovi teha hiigelinvesteering Audru kalakasvandusse, mille esimene etapp läheb maksma 84 miljonit eurot ning kokku investeeritakse Pärnumaale ligi 400 miljonit eurot, kirjutas

ERR Uudised

.

«Saan teile ainult kinnitada, et me läheme selle projektiga edasi, me oleme leidnud vastava maa, nagu te tõenäoliselt teate, olen selle juba ära ostnud ja ma ootan, mis edasi juhtub,» ütles Ree «Aktuaalsele kaamerale».

Praegu seisab projekt kriminaalasja taga. Ree on kindel, et pistiseafäär, kus kuriteos kahtlustatavad on kalafarmi projekti arendaja Thorben Nielsen ja Fjordfresh Holdingu tegevjuht Alar Oppar, on sündinud kellegi kadedusest.

Isegi Taani suursaadik Eestis on pöördunud välisministeeriumi poole, et selgust saada, mis kalakasvanduse ümber toimub.

Tulevase kalakasvanduse 58 hektari suurusel alal on vanad hooned lammutatud ja oodatakse, millal ehitus algab.

Riigiprokuratuurist teatati, et riigiprokurör Triin Bergmanni sõnul on Nielseni ja Oppari kriminaalasjas koostamisel kohtueelse menetluse kokkuvõte, seega on eeluurimine lõppfaasis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles