TeliaSonera: pakkumine on Eesti Vabariigile atraktiivne

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera.
TeliaSonera. Foto: SCANPIX

TeliaSonera president Lars Nyberg ütles tänasel pressikonverentsil, et 93 krooni Eesti Telekomi aktsiate eest peaks olema üle 24-protsendisele osanikule Eesti Vabariigile atraktiivne ja valitsuse loobumise korral nad hinda tõsta ei kavatse.

«Oleme hinna põhjalikult välja kalkuleerinud,» selgitas Lars Nyberg. «Juhul kui pakkumist vastu ei võeta, siis hakkame otsima võimalusi oma osalust suurendada teistes maades, kus me tegutseme.»

Eelnevaid läbirääkimisi Eesti valitsusega TeliaSonera Lars Nybergi sõnul pidanud ei ole. «Viisakusest teatasime me kõiki huvitatud pooli reedel, et kavatseme esmaspäeval teha pakkumise, kuid selle sisust ei teavitanud me kedagi.»

Küsimuse peale, kas TeliaSonera kavatseb piisava arvu aktsiate oma valdusse saamisel börsilt lahkuda, vastas TeliaSonera juht, et seda võimalust nad ei välista.

Eesti Vabariik omab 33 346 464 Eesti Telekomi aktsiat, mille müügi eest 93 krooni tükk laekuks raha üle 3 miljardi krooni ehk täpsemini 3 101 221 152 krooni.

Lisaks Eesti Vabariigile kuulub ligi 13 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest avalikele investoritele ning 3 protsenti Arengufondile, viimasel on tehingute tegemiseks Eesti Telekomi aktsiatega vajalik rahandusministeeriumi nõusolek.

TeliaSonera AB käes on hetkel sajaprotsendise tütarühingu Baltic Tele AB kaudu veidi üle 60 protsendi Eesti Telekomi aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles