TeliaSonera teeb Eesti Telekomi aktsionäridele ülevõtmispakkumise

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

TeliaSonera on otsustanud teha pakkumise Eesti Telekomi aktsionäridelt kõikide aktsiate omandamiseks, ostuhind on 93 krooni ühe aktsia kohta.

Ülevõtjaks on TeliaSonera AB, Rootsi seaduste kohaselt asutatud äriühing, mis hoiab oma olemasolevat osalust ASis Eesti Telekom läbi sajaprotsendilise tütarühingu Baltic Tele AB.

Baltic Tele AB-le kuulub 82 936 299 Eesti Telekomi aktsiat, mis moodustab umbkaudu 60,12 protsenti Eesti Telekomi aktsiate ning vastavate aktsiatega esindatud häälte koguarvust. Teised TeliaSonera äriühingud ei oma ühtegi Eesti Telekomi aktsiat.

Eesti Telekom on kokku emiteerinud 137 954 528 nimelist lihtaktsiat nimiväärtusega 10 Eesti krooni aktsia kohta. Kõik Eesti Telekomi aktsiad on vabalt võõrandatavad.

Pakkumise esemeks on kõik Eesti Telekomi aktsiad, mis ei kuulu TeliaSonerale ehk 55 018 229 aktsiat, mis moodustavad ligikaudu 39,88 protsenti kõigist Eesti Telekomi aktsiatest.  Kõik Eesti Telekomi aktsiad on noteeritud Tallinna Börsil.

Iga aktsia annab aktsionärile ühe hääle Eesti Telekomi aktsionäride üldkoosolekul ja ostuhind on 93 Eesti krooni aktsia eest. Pakkumise algab 9. septembril ja lõpeb 9. oktoobril 2009.

Pakkumise kogumaht on 5,117 miljardit Eesti krooni. Pakkumine on Eesti Telekomi aktsia viimase 180 päeva mahuga kaalutud keskmisest hinnast 28,5 protsenti kõrgem ja ületab 21. augusti börsi sulgemishinda 24,3 protsenti.

Pakkumine ei ole tingimuslik ning pakkuja ei ole seadnud aktsiate arvu omandamise alampiiri. Pakkumist ei laiendata Eesti Telekomi hoiutunnistuste ehk GDRide (Global Depositary Receipts) omanikele.

TeliaSonera osutab telekommunikatsiooniteenuseid 20 erineval turul. Ettevõtte eesmärk on luua kliendile lisaväärtust, tuginedes maailmatasemel klienditeenindusele, kõrgekvaliteedilistele võrkudele ning efektiivsele kulustruktuurile. Käesolev pakkumine on kooskõlas grupi strateegiaga suurendada osalust keskse tähtsusega äriettevõtetes.

«TeliaSonera suurema osalusega paranevad Eesti Telekomi tulevikuväljavaated. Ettevõttel saab olema veelgi parem ligipääs TeliaSonera oskusteabele ja lahendustele, mis lubavad arendada ning pakkuda klientidele uusi teenuseid madalama hinnaga. Samuti usume, et TeliaSonera tugev finantspositsioon tuleb Eesti Telekomi edasistele arendustele ja investeeringutele kasuks,» ütles TeliaSonera president ja juhatuse esimees Lars Nyberg.

Eesti riigile kuulub 33 346 464 aktsiat ehk 24,17 protsenti Eesti Telekomist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles