Eesti Energia müüb Lätis elektrit soodsamalt kui Latvenergo

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Toomas Huik

Eesti Energia müüb Lätis elektrit soodsamalt kui kohalik energiafirma Latvenergo, kuid enamik firmasid eelistavad sellest hoolimata osta elektrit Läti teenusepakkujalt.


Põhjuseks on ettevõtjate sõnul see, et inimesed ei ole lihtsalt soodsama elektri ostmise võimalusest teadlikud, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Eesti Energia hakkas Lätis ettevõtetele elektrit müüma paar aastat tagasi. Tänaseks on Eesti Energia tütarfirmal Enefitil Lätis umbes 120 firmaklienti, näiteks magusatootja Laima, kõik suuremad õlletootjad ja ka ühe Tartu betoonitootja tütarfirma TMB Elements.

Betoonifirma juhi Jaan Lutsu sõnul ostab tütarfirma Lätis Eesti elektrit sellepärast, et see on Läti omast odavam. «Hinnanguliselt on see vahe umbes kümme protsenti,» sõnas ta.

«Ma usun, et enamus ettevõtteid ei tea sellest võimalusest, et on võimalik osta nii öelda elektrit elektri vabaturult, kuidas seda teha ja mis tingimustel seda osta, see on veel selline tuleviku teema paljude firmade jaoks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles