Inimesed saavad oma kilekoti vahetada riidekoti vastu

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekotist loobumise kampaania eestkõneleja Anneli Ohvrili sõnul on kampaania eesmärk veenda inimesi kasutama riidest poekotte, et ära hoida miljonite loomade asjatu surm.
Kilekotist loobumise kampaania eestkõneleja Anneli Ohvrili sõnul on kampaania eesmärk veenda inimesi kasutama riidest poekotte, et ära hoida miljonite loomade asjatu surm. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaaktivistid vahetavad kolmel päeval Pärnus, Tartus ja Tallinnas inimeste toodud kilekoti riidest koti vastu ning see on jätkuks juunis toimunud kampaaniale «Kilekott tapab!».

Kilekoti vahetus riidekoti vastu toimub täna Pärnus Port Artur 2-s algusega kell 16, laupäeval 22. augustil Tartus Lõunakeskuses algusega kell 12 ja pühapäeval 23. augustil Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses algusega kell 12.

«Me saame kõik igapäevaselt teha mõned lihtsad liigutused, et loodust hoida - kasutada kilekoti asemel riidest kotti, pakendada ostetud puu- ja juurviljad ühte kotti, öelda ära ostuga kaasnevast tasuta kilekotist,» ütles üks kampaania eestvedajatest Heikko Gross.

Tavaline kilekott laguneb looduses umbes 1000 aastat ning iga aasta hukkub miljoneid loomi ja linde loodusesse sattunud kilekottide söömise tagajärjel, teatasid kampaania korraldajad.

Kampaania eesmärk on taas tõmmata inimeste tähelepanu kilekottide kahjulikkusele ning leida kaasamõtlejaid, kes on valmis levitama kilekotivastast mõtteviisi. Täpsemat infot kampaania kohta leiab kodulehekülgedelt kus.ee ja killerkott.org.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles