Pool freesturbast jääb vihma tõttu ilmselt saamata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turba tootmine Viljandimaal.
Turba tootmine Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kesk-Eesti turbatootjatel võib vihma tõttu jääda freesturba tavapärasest kogusest pool varumata ja seda juba kolmandat suve järjest.

Positiivne on siiski see, et üleilmsest majandussurutisest hoolimata pole turba nõudlus välisturgudel kahanenud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aga kui juhtub tõesti see, et nõudlus kukub juba allapoole seda, mida Baltikum siin kokku suudab turbas pakkuda, pluss kõrgenenud tootmise omahind seoses ilmastikuga, on kõigil turbatootjail selgelt probleemid silme ees,» rääkis AS Prelvex juhatuse liige Erik Ratnik.

Turbaliidu tegevjuht Erki Niitlaan ütles, et vihmasajud on kõige rohkem seganud just Kesk-Eesti turbatootjate tööd, kuid ka mujal võib tänavu jääda kuni kolmandik turbast varumata. Vihmast tingituna toodangu omahind kasvab, mis vähendab Eesti turba konkurentsivõimet välisturgudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles