Läti ärimehed mõnitasid presidendi visiidi ajal riigipead

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers.
Läti president Valdis Zatlers. Foto: Reuters / Scanpix

Läti presidenti Valdis Zatlersit tema ametlikul visiidi Aserbaidžaani saatnud ärimehed mõnitasid tagasilennul riigipead.

Läti president Valdis Zatlers viibis 9. kuni 13. augustini ametlikul visiidil Aserbaidžaanis, kus teda saatsid nii ajakirjanikud kui ka ärimehed, teatab RIA Novosti.

Tagasilennul viibis lõunanaabrite president koos majandus- ja välisministriga äriklassis, ärimehed aga lendasid turistiklassis. Ärimeestele see aga ei meeldinud ja nad hakkasid Läti riigijuhte valjuhäälselt solvama, karjudes näiteks «Kes kelle raha eest lendab?».

Läti president ei teinud väidetavalt solvangutest välja. Iga ärimees pidi ametlikul visiidl osalemise eest maksma 2000 USA dollarit.

Läti presidendi kantselei juhataja Edgras Rinkēviči teatas, et vahejuhtumi tõttu arvestatakse edaspidi ametlike delegatsioonide koostamisel, et «teatud käitumisprobleemid võivad mängida olulist rolli». President juhtumi kohta kommentaare anda ei soovinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles