Tallinn müüb kortereid sajandivanuses tööliskasarmus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus paneb enampakkumisele seitse korterit sajandivanuses kapitaalremonti ihkavas majas Kopliranna tänaval.
Linnavalitsus paneb enampakkumisele seitse korterit sajandivanuses kapitaalremonti ihkavas majas Kopliranna tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linnavaraamet pani enampakkumisele Kopliranna tn 41 hoones asuvad linnale kuuluvad korteriomandid.


Seitse korteriomandit üldpinnaga 16,1-33,5 ruutmeetrit müüakse avalikul kirjalikul enampakkumisel alghinnaga 24 150 - 50 250 krooni ehk umbes 1500 krooni ruutmeetri eest, vahendas Raepress.

«Tallinn müüb Kopli poolsaarele soodsa hinnaga kortereid,» pani linnavalitsuse pressiteenistus oma uudise pealkirjaks. Kuigi, arvestades hoone vanust ja seisukorda, ei tundugi hind enam nii väga soodne. Nimelt on Kopliranna 41 asuv elamu ehitatud 1914. aastal. Tegemist on kahekorruselise puidust kasarmutüüpi hoonega, mis ehitati omal ajal Bekkeri laevatehase töölistele kasarmuks.

Elamus asuvad põhiliselt pliidiküttega kööktoad ning mõned toast ja köögist koosnevad väikekorterid, 28 väikekorterist kuulub üheksa korterit Tallinna linnale, neist seitse on asustamata. Linn on varem kaks korda proovinud neist enampakkumisel vabaneda, kuid mõlemad oksjonid kukkusid huviliste puudusel läbi.

Seejärel otsustas linnavolikogu tänavu kevadel enampakkumiste alghinda veelgi alandada. «Kopliranna tn 41 asuva elamuhoone üldseisukord on avariiline. Elamu on korduvalt põlenud - valdavad tulekahjustused on teise korruse koridoris ja esimesel korrusel ning ühes korteris.

Hoone katusekonstruktsioonid ning eterniitkatusekate on kriitilises ja varisemisohtlikus seisukorras. Varisemisohtlikud on ka korstnajalad ja korstnapiibud.

Peaaegu täielikult on amortiseerunud elamuhoone kommunikatsioonid ja elektrisüsteem. Puidust elamuhoones levib vamm. Elamuhoone restaureerimine nõuab suuri investeeringuid,» annab volikogu otsuse seletuskiri hoone seisukorrale hävitava hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles