Putin: korteri ruutmeetri hind ei tohi ületada 30 000 rubla piiri

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin (vasakul) ja president Dmitri Medvedev Sotšis puhkusel.
Peaminister Vladimir Putin (vasakul) ja president Dmitri Medvedev Sotšis puhkusel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa peaministri Vladimir Putini arvates ei tohiks tavalise korteri ruutmeetri hind ületada 30 000 rubla ehk 10 400 krooni.


«Juhin tähelepanu sellele, et tavalise eluaseme ruutmeetri hind ei tohiks ületada 30 000 rubla. Seda on võimalik ja seda saab saavutada kvaliteeti ja mugavust ohvriks toomata,» rääkis valitsusjuht

Interfaxi

vahendusel.

Putini sõnul tuleks arvestada sellega, et sellise hinnaklassiga korterid oleks taskukohased vähemalt 40 protsendile riigi kodanikest.

«Leian, et regioonides tuleb aktiivsemalt ja suurema huviga osaleda infrastruktuuride arendamisel väiksemate elumajade ehitamisel, kasutada hindade alandamiseks ja mugavuse tõstmiseks teisi mehhanisme,» rääkis valitsusjuht.

Majanduspoliitika ja -arengu juht Moskvas Juri Rosljak rääkis Vedomostile, et ruutmeeter «karbis» maksab 23 000-24 000 rubla, infrastruktuuridega korteri ruutmeeter maksab 40 000-42 000 rubla.

Kui pealinn teeb koostööd võrkude ühendamise vallas, siis 30 000 rubla ruutmeetri hind pole võimatu ka Moskvas. Jutt käib sotsiaalprogrammi raames valminud eluasemetest.

Venemaa regioonide ministeeriumi normi järgi maksab ruutmeeter elamispinda riigis keskmiselt 26 500 rubla.

Vene kinnisvaraturul maksis juunis eluaseme ruutmeeter Moskvas 73 800 rubla, Peterburis 44 300 rubla ja Moskva oblastis 42 950 rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles