Rein Järvelill astub VEB Fondi likvideerija kohalt tagasi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Järvelill.
Rein Järvelill. Foto: Erakogu

Rahandusminister Jürgen Ligi poolse surve alla sattunud sihtasutus VEB Fondi likvideerija Rein Järvelill esitas sihtasutuse nõukogule avalduse ametist tagasi astumise kohta alates 9.septembrist.

«Olukorras kus rahandusminister Jürgen Ligi on avalikult ja alusetult asunud ründama VEB likvideerija tegevust fondile kuuluvate nõuete müümisel, pean võimatuks jätkata likvideerijana,» ütles Järvelill.

Ta märkis, et alates VEB Fondi asutamisest on fondi tegevuse ümber olnud liiga palju valet, vassimist ja varjamisi. «Poliitikud ja Eesti Panga juhid, kes on tegelikult vastutavad kümnete miljonite dollarite sisulises röövimises ning avalikkusele valetamises pole vastutust võtnud.»

Järvelill lisas, et VEB Fondi likvideerimise käigus ei ole rikutud riigihangete seadust ja kui rahandusministeeriumil on teised andmed, siis peaks riik sellest teavitama politseiasutust või prokuratuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles