Kasutatud autod lähevad hästi kaubaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Auto müügiplats Paldiski maanteel.
Saksa Auto müügiplats Paldiski maanteel. Foto: Raigo Pajula

Automüüjate sõnul lähevad kasutatud autod praegu hästi kaubaks ja platsid jäävad tühjemaks.

Saksa Auto kasutatud autode üksuse juht Aare Steinberg rääkis BNSile, et kui varem oli firma kolmel müügiplatsil korraga müügis umbes 750 autot, siis praegu on neid 500.

Kasutatud autode aktiivset müüki kinnitas ka Balti Realiseerimiskeskuse nõukogu liige Hallar Loogma. Tema sõnul võib aktiivsem müük olla seotud sesoonsusega. Eraisikutel on suvel auto jaoks rohkem raha ning ühtlasi soov ja vajadus autoga sõitmise järele suurem. Ka firmadel läheb suvel ilmselt paremini, näiteks on rohkem tööd ehitussektoris.

Loogma sõnul saab sügisel selgeks, kas automüük jääbki suvega sarnasele kõrgele tasemele või toimub langus.

Kaubaks lähevad erinevad sõidukid. Kõige suurem on nõudlus ligikaudu 100 000 krooni maksva uuema kliimaseadme ja automaatkäigukastiga auto vastu.

Nii Loogma kui Steinberg rääkisid, et kasutatud tehnikat viiakse aktiivselt Eestist ka välja.

Saksa Auto kasutatud autode müügis on ekspordi osakaal suurusjärgus 10-15 protsenti. Näiteks ostavad valgevenelased odavaid ja remonti vajavad väikeseid kaubikuid, mida oleks Eestis raske müüa. Sõiduautosid ostavad aga ka soomlased ja leedukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles