Ühtne Venemaa pahandab devalveerimist soovitanud rahvasaadikuga

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1000-rublase paberrahad Moskvas trükikojas
1000-rublase paberrahad Moskvas trükikojas Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa võimuerakond Ühtne Venemaa teeb riigiduumale ettepaneku kutsuda riiklikust panganõukogust ära rahvasaadik Anatoli Aksakov.


Partei nõukogu presiidiumi sekretär, riigiduuma asespiiker Vjatšeslav Volodin leiab, et Aksakovi ettepanek devalveerida rubla on rahvavastane, kuna annab hoobi keskklassi ja vähekindlustatud inimeste rahakoti pihta.



Oligarhide ja suurettevõtete huve kaitstes tahab Aksakov kahjustada rubla, väitis Volodin

Lenta.ru

vahendusel.



Aksakov teatas 6. augustil, et hädavajalik on rubla devalveerida järsult ja seda 30 kuni 40 protsendi võrra.

Sellest (devalveerimisest - Lenta.ru) võidavad kõik - toidukaubad muutuvad konkurentsivõimelisteks, võidavad inimesed - tehased hakkavad tööle, tekivad töökohad, võidavad pangad - ettevõtted hakkavad võlgu tagasi maksma, selgitas Aksakov.

RIA Novosti küsis rahvasaadikult Vene Panga juhtkonna reaktsiooni tema ettepanekule. Keskpanga esimees Sergei Ignatjev ütles, et tema seda tegema ei hakka, nentis Aksakov.

Eelmise aasta sügisest kuni selle aasta jaanuari lõpuni devalveeris Vene Pank rahvusvaluutat sujuvalt, mille tulemusel rubla kurss langes eurost ja dollarist koosneva valuutakorvi suhtes nõrgenes 40 protsenti.

Rubla kursi järsu kukkumise vältimiseks pidi keskpank rahaturul valuutat müüma, kulutades selleks miljardeid dollareid.

Riiklik panganõukogu, mida juhib finantsminister Aleksei Kudrin, on Vene Panga juhtimisorganiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles