KV.EE: kinnisvaratunneli lõpus paistab valgust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandussurutis on mõjutanud nii kinnisvara hindu kui kinnisvarafirmade töötajate tasustamise põhimõtteid.
Majandussurutis on mõjutanud nii kinnisvara hindu kui kinnisvarafirmade töötajate tasustamise põhimõtteid. Foto: Priit Simson

Kinnisvaraportaali KV.EE täna ilmunud ülevaates on kirjas, et kinnisvaratunneli lõpus hakkab üha rohkem valgust paistma. See võib tähendada, et varsti hakkame jõudma turu stabiliseerumise ajajärku.


«Täna on kinnisvaraturgu iseloomustavad näitajad endiselt «sügavalt punases», kuid tundub, et allasuunas liikumise kiirus hakkab vaikselt vähenema,» märkis ülevaate koostaja ning Adaur Grupp OÜ juhatuse liige Tõnu Toompark.

Positiivsete märkidena kinnisvaraturul tuleb tema sõnul välja tuua jätkuvalt madalal tasemel ning aina allapoole rühkiv euribor, mis moodustaab enamuse eluasemelaenude baasi. Samuti on turul tunda suvele ebakohast tehingute aktiivsuse tõusu.

Kahtlemata on oluline Swedbanki positiivne vihje, et nad võiksid kaaluda eluasemelaenu omafinantseeringu määra vähendamist.

KV.EE kinnisvaraturu ülevaade kajastab kinnisvaratrende Eesti kõigis suuremates linnades, sealhulgas ka Tallinna linnaosades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles