Tallinna korterite hinnad langesid juulis 15 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügis korterid.
Müügis korterid. Foto: Eeva Kaun

Pindi Kinnisvara ülevaate järgi langesid Tallinna korterite hinnad keskmiselt 15 protsenti. Tehingute arv tõusis võrreldes juuniga 340-lt 485-le.


Juuli suhteliselt suurest tehingute arvust moodustas 66 üliodavat vabaturuvälist tehingut Pärnaõue projektis. Kui need üksnes ehitusfirma NCC ja tema partneritega seotud tehingud välja jätta, jääb juuli tehingute arvuks ikkagi 419, mis on tänavune kuurekord. Hinnanguliselt oleks Tallinna korteriomandite hinnalangus firmaga NCC seotud tehinguteta vähemalt kaks korda väiksem.

Tallinna-siseselt olid hinnakõikumised juulis järgmised:

Kesklinn - 9,1%
Lasnamäe - 3,4%
Mustamäe - 4%
Põhja-Tallinn - 31,5%
Haabersti - 21%
Kristiine - 22,8%
Pirita - 6,3%
Nõmme - 23,8%

Järsemaid hinnakõikumisi tekitavad peamiselt suuremate arendusprojektide omanikud, langetades agressiivselt hindu ning vähendades niimoodi laojääki. Lisaks võimendavad hinnalangust arendajatevahelised suurtehingud.

Võrreldes 2007. aasta märtsiga oli Tallinna korteriomandite keskmine hinnalangus tänavu juulis 59 protsenti. Ruutmeetri hind langes sel ajavahemikul 26 431 kroonilt 10 837 kroonile. Kuigi enamikus linnaosades pakkumiste arv sujuvalt kahaneb, on surve hindadele jätkuv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles