Pristis ostis Skorpioni täisosaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skorpioni Julgestusteenistuse omanik Rein Kilk (paremal) ei soovinud öelda, kui palju ta Pristise omanikult Indrek Sepalt aktsiate müügist raha saab.
Skorpioni Julgestusteenistuse omanik Rein Kilk (paremal) ei soovinud öelda, kui palju ta Pristise omanikult Indrek Sepalt aktsiate müügist raha saab. Foto: Peeter Langovits

Kui juuli algul ostis Pristis veerandi Skorpioni Julgestusteenistuse aktsiatest, siis nüüd omandas Pristis ka ülejäänud Skorpioni aktsiad.


Tehingu väärust ei olnud osapooled nõus avalikustama, kuid Skorpioni omanik Rein Kilk mainis, et see jäi 50 ja 100 miljoni vahele.

Kilk tõdes, et ühinemise tulemusel tekkis maailma suurim puhtalt Eesti kapitalil põhinev turvafirma. Eestis jääb Pristis suuruselt alla vaid G4S-le.

Tuleva aasta algul moodustub Pristisest, Skorpionist ja selle tütarfirmast Liltost üks kontsern, mille ärinimeks jääb Pristis.

Kilk märkis, et Skorpion on viimasel ajal kiiresti arenenud, kasvatanud igal aastal käivet umbes 15 protsenti. Samas puudus Skorpionil kogemus teistes Balti riikides tegutsemiseks. Pristis on seni tegutsenud põhiliselt elektrooniliste turvasüsteemidega peale Eesti ka Lätis ja Leedus, mitte aga mehitatud valvega. Seega pakub ühinemine mõlemale firmale arenemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles