Teder käibemaksutülile täpsemat lahendust ei paku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: Toomas Huik

Õiguskantsler Indrek Teder kaitseb täna riigikogu istungil seisukohta, et käibemaksutõusu rutakas jõustamine polnud põhiseaduspärane, kirjutab Argo Ideon ajalehes Postimees.


Suure tõenäosusega võib vaidlus aga edasi minna riigikohtusse, kuna valitsusliidu poliitikute meelest otsuses põhiseaduse rikkumist ei olnud. Tederi seisukoha toetajail oma arvamuse läbisurumiseks reedese seisuga piisavalt hääli ei olnud.

Riigikogu arutab täna kell 15 algaval erakorralisel istungil õiguskantsleri ettepanekut viia põhiseadusega kooskõlla seadus, millega muudeti tänavuse teise negatiivse eelarve tõttu mitmeid seadusi. Täpsemalt ei ole õiguskantsler Tederi hinnangul põhiseadusega kooskõlas see, et käibemaksutõus jõustus juba 1. juulist, see on neli päeva pärast selle avaldamist Riigi Teatajas.

Riigikogu otsustab täna üksnes selle, kas asuda nimetatud seadust Tederi ettepaneku kohaselt muutma, või lükata ettepanek tagasi. Võimalikke sisulisi lahendusi käibemaksutõusuga seotud probleemidele tänane otsus kaasa ei too.

Küll aga käsitletakse võimalikke variante saadikute kõnedes ning Riigikogu liikmed saavad Tederile ka küsimusi esitada.

Ilmselt loobub õiguskantsler riigikogus esmaspäeval ise välja pakkumast üht või teist konkreetset viisi, kuidas liiga kiiresti jõustatud käibemaksutõusu probleem seaduses lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles