Järelmüügis pakutavate Madonna piletitega võib petta saada

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/Scanpix.

Madonna kontserdi korraldaja BDG juht Peeter Rebane hoiatab, et võõra inimese käest piletit ostes võib väga suure tõenäosusega petta saada.


Täna hakkasid erinevates mailinglistides levima kahtlastelt aadressidelt saadetud e-kirjad, kus kuulutatakse võimalust osta 945 krooniga Madonna pileteid. Täpselt sellise hinnaga olid kõige soodsamad piletid saadaval ka ametliku piletimüügi ajal.

Paraku pole ametlikus müügis enam ühtki piletit ning Peeter Rebase sõnul peaksid sellised pakkumised ettevaatlikuks tegema.

«Igasuguse pileti ostmine n-ö mustal turul on risk ja see risk on ainult ostja kanda,» ütles BDG juht. «Netist kuskilt niisama piletit osta ei soovita, sest tõenäosus on väga suur, et raha on kaotsi läinud,» lisas ta. Samuti ei tasu piletit osta kontserdipäeval n-ö värava taga.

Peeter Rebane selgitas, et petis saab näiteks kopeerida triipkoodi oma paberpiletilt, teha sellest e-pileti ja minna võltsitud piletiga ise sisse. Samal ajal võib keegi teine õige paberpileti väljas maha müüa, kuid paraku sellega siis enam sisse ei saa, sest kui keegi on sama triipkoodiga sisenenud, on paberpilet kehtetu, kuigi tegemist võib olla originaalpiletiga.

Nii on Rebase sõnul järelmüügist piletit ostes alati risk, et isegi kui see pole võltsitud, võib sellest olla tehtud koopia, millega varem sisse minnakse.

Et sellist olukorda vältida, tuleks Peeter Rebase sõnul järelmüügist piletit ostes minna koos müüjaga Ticket Prosse, mis on ainuke autoriseeritud piletimüüja Madonna kontserdil ning osutab ka piletite kontrollimise teenust.

Ükskõik, kas tegemist on paber- või e-piletiga, saab selle õigsuse Ticket Pros teenustasu eest üle kontrollida ning siis vana pilet tühistatakse ja välja antakse uue triipkoodiga pilet, mis garanteerib, et kellelgi ei saa selle koopiat enam olla, selgitas Rebane. 

Piletimüük e-posti teel

Tänastes piletimüüki reklaaminud kirjades ära toodud numbril vastas noormees nimega Anton, kes ütles, et piletid said ostetud suures koguses ning nüüd on jäänud umbes 10 kuni 20 piletit.

Enda telefoninumbriga rämpskirjade kohta väitis Anton, et pole nendega seotud ja ametlikult peaks tema pileteid müüma hoopis reisibüroo Go Adventure, kellega ta koostööd teeb.

Reisifirmast, mille kodulehel ongi välja kuulutatud Madonna kontserdipiletite müük, öeldi, et Antonist ei teata midagi, küll aga olevat nende piletid pärit noormehelt nimega Roman.

Viimase telefoninumbrile helistades selgus, et ta müüb pileteid koos Antoniga ning osa pileteid on edasi müüdud reisibüroole. Spämmi kohta ütles ta, et oli tellinud reklaami, kuid tuli välja, et reklaami asemel saadetakse laiali rämpskirjad.

«Ma ei tea, kellele see saadeti laiali, nüüd kõik helistavad järjest ja ütlevad, et see on spämm,» ütles Roman, kes lubas neile reklaamiteenust pakkunud ettevõtte e-kirja edasi saata, kuid lubaduseks see jäigi.

Go Adventure reisikonsultant Karin Palts kinnitas hiljem, et neile Madonna kontserdipiletid edasi müünud isikud olid need tavamüügist 6 kaupa ausal teel soetanud ning kuna kasumiga neist lahti ei saadud, müüakse nüüd originaalhinnaga, et mitte kahjumisse jääda. Firma olevat piletid kätte saanud alles sel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles