Püssi uus plaaditehas üritab ellu jääda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiudplaaditootja püüab võlausaldajatega kokkulepet sõlmides pankrotist pääseda.
Kiudplaaditootja püüab võlausaldajatega kokkulepet sõlmides pankrotist pääseda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kõrgeimate ehitushindade ajal rajatud ning majandussurutise ajal tootmist alustanud kiudplaaditootja MKT Holding tahab sõlmida võlausaldajate ja riigiga kokkulepet arvete tasumise aja pikendamiseks, et hoida tehast elus.

OÜ MKT Holding, kelle vastu OÜ Inserv Projekt esitas pankrotiavalduse, on praeguseks võlausaldajaga kokkuleppele jõudnud ning püüab sedasama teha ka teistega, kelle ees tal kohustusi on, kirjutab Põhjarannik.

Firma juhatuse liige Mati Märtsoni sõnul on ettevõtte käivitamine pikk protsess, mis hakkab tulu tooma alles mõne aja pärast. Ettevõte püüab jõuda ka riigiga kokkuleppele maksepikenduse saamiseks ja sel eesmärgil tulevad Püssis asuvat tehast külastama ka majandusministeeriumi ametnikud.

MKT Holdingu kiudplaaditehas, mis toodab nii parketi alusmaterjali kui tuuletõkkeplaati, alustas tööd selle aasta alguses. Tehase ehitamiseks investeeriti ligi pool miljardit krooni. Mati Märtsoni sõnul omanikud tehasest kiiret tulu ei looda, tasuvusajaks on arvestatud 20-30 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles