Eesti uueks aukonsuliks Hollandis sai turbatööstur

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Eesti aukonsul Nicolaas Anthony van de Griendt.
Uus Eesti aukonsul Nicolaas Anthony van de Griendt. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna avas välisminister Urmas Paet Zwolles kolmanda Eesti aukonsulaadi Hollandis, kus tegutseb turbatööstur Nicolaas Anthony van de Griendt.

Uue Eesti aukonsuli konsulaarpiirkonda kuuluvad Kirde-Hollandis asuvad Frieslandi, Groningeni, Drenthe ja Overijsseli provintsid, teatas välisministeerium.

Uus aukonsul Nicolaas Anthony van de Griendt on juba viienda põlvkonna turbatööstur, ettevõtte Sphagnum Beleggingen B.V. direktor. Alates 1996. aastast on ta Eestis tegutseva ning Eesti turvast Lääne-Euroopa turule müüva turbatootmisettevõtte AS Kraver direktor.

Aukonsulaat asub aadressil Parkweg 9, 8011 CK Zwolle, Madalamaade Kuningriik. Aukonsulaadiga saab ühendust telefonil +31 38 423 10 21, faksil + +31 38 423 10 22 või e-posti aadressil: consul@sphagnum.nl.

Välisminister Urmas Paet avaldas aukonsulaadi avamisel lootust, et konsulaadi avamine aitab veelgi kaasa riikidevaheliste suhete tihendamisele, teatas välisministeerium.

«Eesti uus aukonsul soovib edendada Eesti ja Hollandi vahelisi äri- ja majandussuhteid ning on samuti huvitatud turismikontaktide arendamisest,» ütles Paet. Eesti aukonsulaadi ülesanne on ka vajadusel Eesti kodanike abistamine.

Hetkel tegutseb Hollandis kolm Eesti aukonsulit ja üle maailma on Eestil kokku 114 aukonsulit 56 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles