Jurist: käibemaksuprotsent tuleb ennistada esimesel võimalusel

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Tark
Aare Tark Foto: Egert Kamenik

Jurist Aare Tark leiab, et praegu tekitaks käibemaksutõusu tagasipööramine suurt segadust ja kahju, aga tulevikus peaks endise protsendi taastama esimesel võimalusel.

Advokaadibüroo Tark & Co juht vandeadvokaat Aare Tark märkis, et käibemaksuvaidluse kaks poolt on otstarbekus ja õigusriigi põhimõtted.

«Ma saan ühest küljest aru meie õiguskantslerist, kes on seatudki selleks, et tagada õiguskindlus ja õigustatud ootus õiguskindlusele ja mulle väga sümpatiseerib, et meie õiguskantsler juhib sellele tähelepanu ja usub siiralt õigusriigi mehhanismi,» ütles Tark.

Teisalt tõdes Tark, et Riigikogu otsust käibemaksu tõusu kohta oleks hetkel kahjulik tagasi pöörama hakata.

«Mina ise arvan, et välistada suurema kahju tekkimise võimalust, võiksime praegusel hetkel jätta käibemaksumäära selliseks nagu ta on, aga võimalikult ruttu kaaluda selle muutmist tagasi eelmise ehk 18 protsendi juurde,» ütles Tark.

Käibemaksumäära ennistamine saaks tema sõnul toimuda aga alles siis, kui majandusolukord seda võimaldab ja valitsus seda otstarbekaks peab.

Riigikogu hakkab käibemaksutõusu põhiseaduspärasust, mille õiguskantsler Indrek Teder vaidlustas, arutama tuleval esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles