Kinnisvarahinda kaubeldakse alla objektiga tutvumata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YIT Eesti loodab sügisel jätkata Mustamäel Mäepealse elamurajooni rajamist, kuhu peaks kokku kerkima 15 korrusmaja ligi 600 korteriga. Mõned majad on juba valmis.
YIT Eesti loodab sügisel jätkata Mustamäel Mäepealse elamurajooni rajamist, kuhu peaks kokku kerkima 15 korrusmaja ligi 600 korteriga. Mõned majad on juba valmis. Foto: Mihkel Maripuu

Kinnisvaraturul ei toimu praegu hinna üle kauplemist, ostuhuviline nimetab talle sobiva hinna ning müüjal on võimalus sellega nõustuda või mitte. 

Pakkumisi tehakse sageli ka objektiga tutvumata, kirjutab Äripäev.

«Ei toimu mingit kauplemist,» vastas OÜ Domus Kinnisvara Vahendus maakler Marge Kikas küsimusele, milliste argumentidega kinnisvara hinda alla kaubeldakse. Ostuhuvi korral nimetab ostja hinna, millega omanikul on võimalik kas nõustuda või mitte. 

«Täna ostetakse kahjuks hinda, mitte meelepärast korterit. Valitakse ainult hinna järgi, mitte selle pärast, et hing jäi korterisse,» rääkis Kikas. 

Omanike puhul on kõrgema hinna küsimusel põhjenduseks objekti kõrgem omandamishind või kohustused ning kinnisvarasse tehtud investeeringud remondi näol. Viimastel kuudel on pakkumiste ja tehinguhindade erinevus olnud üle 30 protsendi.  

ASi Pindi Kinnisvara maade ja majade vanemmaakleri Olav Leoki sõnul ei ole meil praegu tegelikult toimivat kinnisvaraturgu, see tähendab, et ei ole ka reaalset turuhinda. Sellises väärastunud situatsioonis ei ole mõne toote puhul võimalik õiget hinda määratagi, rääkis Leok. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles