Ühiselamud täituvad hoolimata üürihindade langusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel ülikooliaastal üürikorteris elanud Olga Jakovleva on nüüdseks harjunud ühiselamueluga pealinnas Karu tänaval. «Ei ole mõtet [siit] mujale minna, kui kesklinnas on kõik nii lähedal,» rääkis ühisköögis toimetanud neiu.
Esimesel ülikooliaastal üürikorteris elanud Olga Jakovleva on nüüdseks harjunud ühiselamueluga pealinnas Karu tänaval. «Ei ole mõtet [siit] mujale minna, kui kesklinnas on kõik nii lähedal,» rääkis ühisköögis toimetanud neiu. Foto: Raigo Pajula

Praeguste langenud üürihindade juures võivad tudengid mitme peale korterit võttes isegi soodsamalt hakkama saada kui ühiselamu kasuks otsustades. Sellele vaatamata ei karda ülikoolid, et ühiselamud sügisel pooltühjaks jäävad, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.


Tallinnas leiab paari tuhande krooni eest korraliku kahetoalise korteri, kuhu kahekesi elama asudes saavad tudengid nii rohkem ruumi ja privaatsust kui ka säästavad ühiselamuga võrreldes veidi raha. Kuid kas need põhjused kaaluvad üles ühiselamu hea asukoha ning seltskonna? Paljude jaoks mitte.

Karu tänava ühiselamu majajuhataja Silva Jõesaare sõnul toimus kevadel, kui korterite üürihinnad langesid, ka ühiselamu elanikkonnas elavnemine. «Tavalisest veidi rohkem läks ära küll, aga uusi tuli asemele ka,» rääkis ta.

Jõesaare sõnul on igal suvel tavapärane ka see, et alguses panevad kõik tudengikandidaadid end ühiselamusse kirja, kuid oktoobris-novembris läheb osa neist minema. Kes leiab parema koha või toanaabri, kes otsustab koolist lahkuda - põhjusi on mitmeid.

«Tühjaks maja kindlasti ei jää, pigem leiab vabu kohti Pärnu maanteelt,» ennustab Jõesaar uue õppeaasta kohta. Pärnu maanteel asub TLÜ teine, renoveerimata ja päris nukras seisukorras ühiselamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles