Võlakirjaemitentide majanduslik seis on läinud hullemaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahatähed
Eesti rahatähed Foto: AFP / Scanpix

Võlakirju emiteerinud Eesti ettevõtete majandusseis on võrreldes veebruariga läinud tunduvalt hullemaks.


Maksehäireregistrist selgub, et võlglaste ridadesse on lisandunud kinnisvaraarendajad Kakumäe Jahisadam, Macro Kinnisvara ja Kodumajagrupp, õmblusettevõte Ilves-Extra ning ehitusmaterjalide tootja Aeroc International, kirjutab

aripaev.ee

.

Macro Kinnisvara võlgneb alates märtsist pangale rohkem kui kaks miljonit krooni, olles samal ajal maksuametile võlgu 4,9 miljonit krooni ja intressid. Kodumajagrupil on pangale kolm võlga, sh üks neist üle miljoni krooni. Maksuvõlg on kasvanud üle 90 000 krooni.

Kakumäe Jahisadama maksuvõlg on üsna väike, vaid pisut üle 3000 krooni maamaksu, kuid selle omanikfirma Baltreal Invest võlgneb pangale laenu ja liisingu eest ning maksuametile 1,4 miljonit krooni ja intressid.

Ilves-Extra maksuvõlg on paisunud suuremaks kui 600 000 krooni. Aeroc Internationalil lasub rohkem kui 400 000 kroonine maksuvõlg.

Sportland Internationali tütarfirma Sportland Eesti võlgneb 4,4 miljonit krooni makse, sellest 3,7 miljonist on ajatatud.

Artig KV on jõudnud vahepeal pankrotti minna, Kobe Investmentsi vastu on esitatud pankrotiavaldus.

Ülimalt täbar seis on kiirlaenufirmal Reval Credit, kinnisvaraarendusega tegelenud ASil Kolle ja suurärimees Oliver Kruuda kinnivarafirmal REC Varadel.

Süda Maja ja Koger Kinnisvara on suutnud võlgu vähendada ning Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on suutnud juba mõnda aega hakkama saada maksuvõlata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles