Parima talu tiitel läks perekond Põdrale Võrumaale

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima talu tiitli pälvinud Ivaski talu rahvas.
Parima talu tiitli pälvinud Ivaski talu rahvas. Foto: Talupidajate Keskliit

Tänavune Eesti Parima Talu tiitel omistati Võrumaal asuvale Ivaski talule, mida peavad Rein ja Marju Põder. Nende talu tunnistati ka parimaks tootmistaluks.

Parima talu tiitli pälvinud Ivaski talu asub Võrumaal Antsla vallas Rimmi külas,  teatas Eesti Talupidajate Keskliit. Talus on 37 lüpsilehma, loomi on kokku sadakond. Talu on hästi maastikku sobitatud: laut ja tootmispiirkond asuvad elamispiirkonnast madalamal tasapinnal, mida võimaldab kupliline maastik.

Esimese koha alternatiivsete talude hulgas võitis Mokko talu Jõgevamaalt, mis tegeleb turismi, hobuse- ja lambakasvatusega ning kus toimetab kolm põlvkonda. Vanaperenaine Hilja Alekand valmistab süüa ning hoiab talu vaimsust. Talu perenaine ja omanik on Külliki Alekand, kes on talu taastanud. Hobuste kasvatamise ja treenimisega tegeleb Külliki tütar Grete.

Parimaks noortalunikuks osutus Riido ökotalu Saaremaalt, kus tegutsevad Jaan ja Anne Kiider.

Parimaks nooreks loodustalunikuks valiti Läänemaa Paali talu peremees Argo Hein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles