Nippe säästlikuks aiapeoks: odav liha ja isetehtud morss

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvist aiapidu võib pidada ka rahakotisõbralikult
Suvist aiapidu võib pidada ka rahakotisõbralikult Foto: Liina Karron
Et suvine aiapidu rahakotti väga rängalt ei laastaks, võiks liha ja šašlõkki ostma minnes allahinnatud toodete letti kiigata – sealt leiab odavama hinnaga tooteid, mille viimane lubatud tarbimiskuupäev on samal päeval.

«Kokkuhoiu kokaraamatu» autor Sille Varblane jagas Õhtulehega teisigi säästunippe, mille abil meeldejääv aiapidu kokkuhoidlikult korraldatud saab.

Näiteks annab märgatava hinnavõidu see, kui valmisšašlõki asemel turult naturaalset liha osta ja marinaad ise teha, lõhe asemel võib grillida hoopis räimi ja kalli liha asemel maksaviile.

Grillvardale šašlõki vahele võiks lükkida hulgaliselt köögivilju – poolikuid mugulsibulaid, tomateid, šampinjone ja muud sellist, šašlõki kõrvale aga pakkuda ohtralt toorsalateid ja värskeid köögivilju, et liha vähem kuluks

Limonaadi asemel võib ise kodusest mahlast morssi teha, säästusuupisteteks sobivad kurgikangid, paprikaribad, tomatisektorid ja marineeritud kurk, magutoiduks aga kama ja suvine marjakook.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles