Pevkur: ministeeriumidelt ei saa võrdselt kärpida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi valitsuskabinetis lepiti kokku, et kõik ministeeriumid arvestavad esialgses variandis üheksa protsendi suuruse kärpega, ei pea sotsiaalminister Hanno Pevkur sellist lähenemist õigeks ning arvab, et edasistes aruteludes tuleks lähtuda eelarvest kui tervikust.


Sotsiaalministeeriumil jäi pärast viimast negatiivset lisaeelarvet alles 40,26 miljardit ning sellest oleks tulnud kärpida umbes kolm miljardit. Sotsiaalminister ütleb, et sellises ulatuses kärbet, mis puudutaks kas pensione, laste- või peretoetusi, ei saa teha ilma seadusi muutmata ning selleks on tarvis poliitilist kokkulepet. Väiksemad kärped on aga ministeeriumi eelarveprojektis olemas ja need puudutavad personali- ja majanduskulude kärpimist, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Me peame selle eelarveprojekti esitama vastavalt kehtivatele seadustele ja kui valitsus ja parlament otsustavad ühte või teist seadust muuta, siis me saame ka vähendada sotsiaalministeeriumi eelarvereal olevaid summasid,» selgitas Pevkur.

Ministeeriumid pidid tänaseks esitama oma järgmise aasta eelarveprojektid, kus on arvestatud 9-protsendise kärpega. Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul võivad tuleva aasta eelarve arutelud kujuneda keerulisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles