Arrak: aasta lõpus hakkab meil paremaks minema

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Erakogu

Majandusteadlane Andres Arrak prognoosis, et Eesti majandus langeb veel veidi ja tööpuudus võib sügisel jätkuvalt kasvada, kuid juba aasta lõpust võib ka meie majandus hakata elavnema.


Arraku sõnul annab optimismiks alust USAs toimuv. «Üks asi on see, et börsiindeksid on teinud ülespoole rekordeid, aga kõige olulisem on see, et nii elamuehituse kui ka mitteelamuehituse tellimused on hakanud kasvama. Ja see on selline näitaja, mis viitab ilmselgelt, et Ameerika majanduses on põhi käes ja nüüd hakkab see tõusma,» ütles ta ERRi raadiouudistele, vahendas

ERR Uudised

.

Arrak ütles, et Eesti on väike avatud majandusega riik ja meie väliskaubandusbilanss sõltub sellest, kuidas läheb meie peamistel ekspordipartneritel - Soomel, Rootsil, Lätil ja Leedul. «Pisike avatud majandusega riik langeb koos teistega ja tõuseb koos teistega,» ütles ta.

Kommenteerides mõnede majandusteadlaste arvamust, et Eesti peaks enne teisi jalule tõusma, pidas Arrak seda nonsensiks ning sõnas, et meie saame august välja siis, kui meie põhilistel kaubanduspartneritel hakkab paremini minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles