Diena uus omanik: ees ootab rida ebapopulaarseid otsuseid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti juhtiv ajaleht Diena.
Läti juhtiv ajaleht Diena. Foto: www.diena.lv

Dienas mediji meediagrupp on viimasel paaril aastal kahjumiga töötanud, ning edasise töö tagamiseks tuleb langetada rida ebapopulaarseid, kuid vajalikke otsuseid, lausus Rootsi Bonnier Grupilt Läti suurima päevalehe Diena ning majanduslehe Dienas Bizness ostunud Nedela omanik ning juht Aleksandrs Tralmaks.


Tralmaks sõnas, et Diena oleks pidanud reaalsusele juba varem otsa vaatama, sest paljude Läti firmade töötajad on analoogse olukorra juba läbi elanud ning töötavad uute ärimudelite järgi, vahendab LETA Tralmaksi lehtede töötajatele saadetud avalikku kirja.

Tralmaks kinnitas, et ajakirjanikud jäävad ka edaspidi sõltumatuks, sest ajakirjandusvabadus on eduka ajalehe nurgakivi. Tema sõnul ei ole see aga ainus nurgakivi, sest Diena ei saa lugejate ja ühiskonna huvides töötada, kui ärimudel ei ole kasumlik.«Kui midagi ei muutu, lõpetab ajaleht varem või hiljem eksisteerimise,» edastas Tralmaks.

Tema sõnul peab ajaleht teenima ühiskonna huve, kuid olema sealjuures ka edukas äriettevõtmine.

Tralmaks lausus, et Diena turupositsioon on viimastel aastatel nõrgenenud ning suurimast päevalehest ning vaieldamatust liidrist on saanud lihtsalt üks lüli massimeedias. SAmal ajal kui paljud inimesed eelistavad uudiseid lugeda internetis, on Diena osa selles väike.

Tralmaks ei tõstnud saladuseloori investeeringu rahastajatelt, kuid lubas, et niipea kui investeerimfodn Luksemburgis on registreeritud, võivad huvitundjad kõikide rahastajate kohta infot saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles