Eesti Energia elektrimüük vähenes 6,8 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia logo.
Eesti Energia logo. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia müüs juunis kodumaisel turul 490 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat ehk möödunud aasta juuniga võrreldes 6,8 protsenti vähem. Äriklientidele müük vähenes ligi 14 protsenti.


Eesti Energia teatel on müügi languse peamisteks põhjusteks majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine. Elektrimüügi langust mõjutas 0,7 kraadi võrra madalam juuni välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes vähenes Eesti Energia elektrimüük Eestis ligikaudu 7 protsendi võrra.

Juunis müüs Eesti Energia äriklientidele 298 GWh elektrienergiat ehk 13,8 protsenti vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis juunis 10,2 protsendi võrra, kasvu põhjustas elektrinäitude etteteatamine ning võlgnevuste tasumine seoses käibemaksu määra muutusega alates juulist. Kokku müüdi eraisikutele 142 GWh elektrit.

Müük võrguettevõtjatele moodustas 50 GWh, vähenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 1,5 protsenti.

Eesti Energia juuni keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 518,4 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 560,8 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük juunis moodustas kokku 15 GWh, mis on 36 GWh võrra vähem kui aasta tagasi. Soojusenergia müügi languse peamiseks põhjuseks on uue Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles