Avatud Eesti Fond rahastab võitlust demagoogia ja populismiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Avatud Eesti Fond kuulutas välja masu-vastase projektikonkursi, et rahastada muu hulgas ka võitlust majanduskriisis võimenduva populismi ja demagoogiaga ning demokraatia kitsendamise püüetega.


Kodanikuühendustele suunatud projektikonkursi laiem eesmärgiks on kodanikuühenduste toetamine ning avatud ühiskonna põhiväärtuste edendamine majanduskriisi tingimustes.

«Majanduskriis ja aina ootamatumalt toimuvad eelarvekärped on seadnud kodanikuühendused olukorda, kus toetusvõimalused on järsult kahanenud ja puudub igasugune kindlustunne homse ees,» sõnas fondi juhataja Mall Hellam. «Kui äriettevõtetele luuakse kogu maailmas riiklikke abipakette, siis kodanikuühiskonna areng tuleks justkui külmutada seniks, kuni «masu» on läbi. Tänases olukorras on eriti tähtis toetada inimeste omaalgatust ja solidaarsust, mis aitavad kaitsta nõrgemaid ühiskonnagruppe ja tasakaalustada kriisi ajal võimenduvaid ilminguid, nagu populism, sallimatus, katsed piirata sõnavabadust ja kodanikuinitsiatiivi.»

Avatud ühiskonna eriprogramm toetab fondi kinnitusel eeskätt kiireid ja efektiivseid lahendusi, mis on suunatud solidaarsuse suurendamisele ühiskonnas. Taotlusi võetakse vastu jooksvalt ja menetletakse 4-6 nädala jooksul.

Eriprogrammi avamise taga on Avatud Ühiskonna Instituudi asutaja George Sorosi 100 miljoni USA dollari suurune annetus, mille eesmärgiks on pakkuda 20-le Ida-Euroopa, Balkani, Kesk-Aasia ja Kaukaasia riigile tuge majanduskriisi mõjudega võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles