Läti kinnitas Eestiga laenulepingu sõlmimise kavatsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Ehkki täpsed tingimused pole kokku lepitud, arvestab Läti järgmisel aastal Eestilt 1,5 miljardi kroonise laenu saamisega, mida on lubanud Euroopa Liidu ühine abipakett, kirjutab Argo Ideon ajalehes Postimees.


Läti rahandusministeeriumi kinnitusel on laenu jaoks vajalik sõlmida eraldi Eesti-Läti leping. «Saja miljoni euro suurune laen Eestilt on kavandatud 2010. aastaks,» ütles Läti rahandusministeeriumi kommunikatsioonijuht Diana Krampe.

Kõik lepingu täpsemad tingimused, sh intress, laenutähtaeg jne on praegu veel teadmata, veel ei ole alustatud ka vastavaid läbirääkimisi.

Eesti rahandusministeeriumi andmeil on tehing Lätiga kavandatud täpsemalt järgmise aasta teise poolde. Selle planeerimine tuleb arutusele Eesti 2010. aasta riigieelarve koostamise käigus.

Algse otsuse Lätile laenu anda tegi Euroopa Liidu nõukogu (st riigijuhid) Brüsselis tänavu 19. jaanuaril. Otsustatu põhjal laenavad Rootsi, Taani, Soome, Eesti ja Norra Lätile 2011. aastani kokku 1,9 miljardit eurot.

Eesti vajaduse laenu anda näeb ette ka Euroopa Liidu ja Läti vahel tänavu 13. juulil sõlmitud täiendav memorandum, mille allkirjastasid Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja EL rahandusvolinik Joaquin Almunia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles