Eesti hakkpuit on nõutav kaup

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivisüsi on katlamajades asendumas hakkpuiduga, mille põlemisel eraldub vähem vääveldioksiidi ja tahma.
Kivisüsi on katlamajades asendumas hakkpuiduga, mille põlemisel eraldub vähem vääveldioksiidi ja tahma. Foto: Sille Annuk

Uute koostootmisjaamade rajamine ja brittide kava hakata Eestist biomassi ostma võib kaasa tuua hakkpuidu ning ka soojuse ja elektri hinna tõusu, kirjutab Laura Raus ajalehes Postimees.


Jaanuaris avati hakkpuitu kasutav koostootmisjaam Tallinna lähistel Väos ning mais Tartus. Peagi hakkavad hakkpuitu kasutama Narva Elektrijaamad ja 2010. aasta lõpus valmib koostootmisjaam Pärnus.

Hakkpuitu tootva ASi Kristeni Kütused juhataja Kalle Paali sõnul on sellest tulenevalt praegu Eestis hakkpuidu nõudlus järsult suurenemas.

Nõudlust võib veelgi kasvatada aga Briti firma MGT Power kava hakata Eestist hakkpuitu importima Inglismaale rajatava taastuvenergia tehase jaoks.

Hakkpuitu oma koostootmisjaamas kasutava ASi Fortum Tartu nõukogu liikme Tiit Veeberi hinnangul hakkab MTG Poweri kavade realiseerumisel hakkpuidu hind Eestis tõusma. «Hakketurg on meie endi jaoks juba paika loksunud ja kui nüüd ostetakse meie eest ära, siis võib ette kujutada, mismoodi need hinnad siin siis hakkavad tõusma,» lausus ta.

Veeberi sõnul võib hakkpuidu hinna kasv tuua kaasa ka soojuse ja elektri hinna tõusu.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles