LHV Panga kliendid saavad kasutada KredExi laenukäendusi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kredex.
SA Kredex. Foto: Raigo Pajula.

AS LHV Pank ja KredEx allkirjastasid eile koostöölepingu, mille kohaselt on LHV Pangast laenu võtvatel ettevõtetel võimalik kasutada KredExi laenukäendusi.


KredEx käendab kuni 75 protsenti panga poolt ettevõttele väljastatavast laenust või pangagarantiist ning kuni 40 protsenti liisingvara tasumata väljaostuhinnast. Samuti pakub KredEx stardilaenukäendust, mis on suunatud alustavatele ja kuni kaks aastat tegutsenud ettevõtjatele.

Erinevalt tavapärasest laenutootest piisab stardilaenu puhul ettevõtjal tagatise seadmisel isiklikust käendusest, mis katab 30 protsenti laenusummast.

Käendust saab taotleda koos pangalaenuga pöördudes otse panka, stardilaenukäenduse taotlemiseks tuleb esmalt pöörduda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusse.

«KredExi käendus võimaldab senisest aktiivsemalt finantseerida neid ettevõtteid, millel on küll hea äriplaan, kuid vajalikke tagatisi napib,» ütles LHV Panga privaatpanganduse juht Indrek Nuume.

KredExi ettevõtlus- ja ekspordidivisjoni juhi Lehar Küti sõnul on KredExi käendus abiks ka neile ettevõtetele, mille tegutsemisajalugu on lühike, mis tegutsevad riskantses majandusharus või mille omafinantseering ei ole pangalaenu saamiseks piisav. «KredExi käendus aitab maandada pankade ja ettevõtete finantseerimisega seonduvaid riske ning võimaldab seeläbi ettevõtetele paremat ligipääsu kapitalile ja soodsamaid finantseerimistingimusi,» lisas Kütt.

1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus. Alates 6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles