Enamikule advokaadibüroodest jäi mullune aasta tagasihoidlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaadi­büroo Sorainen advokaadid (vasakult) Kaupo Lepasepp, Karin Madisson, Carri Ginter, Kaido Loor ja Remo Hammerberg võivad rõõmustada – neil läheb ka masu ajal väga hästi.
Advokaadi­büroo Sorainen advokaadid (vasakult) Kaupo Lepasepp, Karin Madisson, Carri Ginter, Kaido Loor ja Remo Hammerberg võivad rõõmustada – neil läheb ka masu ajal väga hästi. Foto: Peeter Langovits

Aastaaruanded kummutavad arusaama, nagu elaksid advokaadid seda paremini, mida halvemini läheb teistel: tipp-büroodest sai märgatavat kasumit vaid Soraineni büroo, kirjutab Lauri Linnamäe ajalehes Postimees.


14 aasta eest Tallinnas büroo avanud Soome advokaadi Aku Soraineni büroo käive kasvas mullusel majandusaastal kolmandiku võrra, 85 miljoni kroonini, kasumi jõudmine 21 miljoni piirile tähistab aga lausa 83-protsendilist kasvu.



Nii püüdis Soraineni büroo käibega kinni turuliidri, endise justiitsministri Jüri Raidla 1993. aastal asutatud büroo, mis praegu kannab nime Raidla, Lejins & Norcous. Selle büroo käive pole aastaga väga palju langenud, ehkki 32 miljoni kroonine kasum on varasemast pea viiendiku jagu väiksem.



Soraineni büroo partner Karin Madisson peab teistest suurusjärgu võrra paremate majandustulemuste põhjuseks suuresti kasvanud kohalike klientide arvu, aga ka märgatavalt suurenenud ülepiirilise töö hulka.



Suurematest büroodest on märgatavast käibe kasvust teatanud veel advokaadibüroo Lui­ga Mody Hääl Borenius ning Tark & Co, kuid esimese kasum on pisut vähenenud, teisel kasvanud viie protsendi võrra.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles