Urmas Tooming: juulihirmud on möödas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Juunis liikusid rahva hulgas hirmujutud, et pärast uue töölepinguseaduse jõustumist 1. juulil alles tegelikud koondamised algavad, sest ettevõtjatel on seda nüüd varasema ajaga võrreldes lihtsam teha. Päris nii siiski ei läinud. Vähemalt siiani ei ole midagi hullu juhtunud.




Näiteks juuli esimesel nädalal esitas vaid 16 tööandjat töötukassale taotluse kokku 31 inimese koondamiseks. Pole ju eriti palju. Mingeid esialgseid kokkuvõtteid saab teha ilmselt septembris, aga töötukassa asjatundjate hinnangul ei ole vaja kolli karta.



Arvud näitavad, et töötus juunis küll kasvas, aga vähem kui eelnevatel kuudel. Kahanemist näitas ka kollektiivse koondamise hüvitise saajate arv.



Need tõsiasjad annavad alust loota, et ehk on suurkoondamised selleks korraks läbi. Täiesti aga ka valvsust kaotada ei tohi, sest mine tea, mida ettevõtjad suvepuhkuse ajal mererannas lesides välja nuputavad. Tibusid loetakse ikka sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles