Kripo võitis kiirlaenufirmasid kohtukaotuste hinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muu hulgas SMS-laenude väljastamist kontrolliv rahapesu andmebüroo on kolmel korral teatanud võidust liigkasuvõtjate üle, kes ei täitnud uute klientide näost näkku tuvastamise nõuet. Büroo jätab aga rääkimata kahest kaotatud kohtulahingust ja ligi 700 000st tuulde lennanud kroonist.



Keskkriminaalpolitsei (kripo) rahapesu andmebüroo avastas mullu pärast laenukliendi näost näkku tuvastamist nõudnud seaduse jõustumist, et on vähemalt tosin firmat, kes seda nõuet ei täida.



Tehtud ettekirjutuse vaidlustas neist kolm: kiirlaenufirmad SMS Laen, Risicum Capital Estonia ja Monetti. Riik ei jäänud võlgu – SMS Laen ja Risicum said rikkumise eest hiigeltrahvid, SMS Laen 250 000 ja Risicum 350 000 krooni.



Kuigi kohtud rõhutasid isiku näost näkku tuvastamise kohustust, tühistasid nad sellegipoolest tehtud väärteootsused ja trahvid. Lisaks mõistis kohus Risicumile välja 45 000 krooni ning SMS Laenule 18 000 krooni kohtukulude hüvitamiseks. Lühikokkuvõte kohtuotsustest oleks, et väärteomenetlus on läbi viidud ebakorrektselt.



Loe lähemalt Postimehe paberväljaandest!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles