Eksperdid: pensionide maksustamisele leidub alternatiive

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Leppik
Lauri Leppik Foto: Toomas Huik

Ekspertide sõnul on riigieelarve tasakaalustamiseks ka muid viise, kui Reformierakonna õhku visatud idee panna pensionidele peale 13 protsendiline sotsiaalmaks.


Ühel meelel ollakse aga selles, et sotsiaaltoetuste süsteemi tuleb muuta igal juhul, kuid ainult ühe valdkonna ehk pensionite kärpimisest ei piisa, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Tallinna Ülikooli sotsiaalpoliitika professori Lauri Leppiku sõnul pensione maksustada ei tohiks. «Kõigepealt tuleks kaotada niigi ülemäära lihtsalt jagatavad eripensionid ja vaadata pensionisüsteemi vajaduspõhiselt, näiteks töötasu ja eripensioni samaaegset maksmist,» sõnas ta.

Ka pensionäride liidu mõtted liiguvad samas suunas. «Mind häirib väga see, kui inimene läheb kõrgelt riigikohalt eripensionile, võtab vastu teise riigikoha ning hakkab saama lisaks palgale ka pensioni,» leiab liidu esimees Valdek Mikkal.

Nii Leppiku kui ka Tartu Ülikooli majandusteooria professori Raul Eametsa sõnul ainult kärpimisest probleemi lahendamiseks ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles