Lõviosa korterimüüjaid küsib ebareaalset hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Neli viiest kinnisvara müügikuulutusest on ebareaalse hinna tõttu konkurentsist väljas, väidab Pindi Kinnisvara.


«Küsitavad hinnad on ajale kõvasti jalgu jäänud,» kinnitas Pindi juhatuse liige Peep Sooman. «Sõltumata linnaosast on 70-80 protsenti müügipakkumistest konkurentsist täiesti väljas.»

Tema kinnitusel on tegelike tehinguhindadega võrreldes ebareaalsetel pakkumishindadel kaks põhjust - esiteks on palju n-ö õngitsejaid, kes ei taha või ei saa alla teatud hinna müüa ja loodavad heale õnnele, ning teiseks kujundatakse hind kinnisvaraportaalide kuulutuste põhjal, mitte reaalsete tehinguhindade põhjal.

Praegu on Soomani kinnitusel müügis tohutul hulgal tüüppindu, millele leidub ostja vaid väga soodsa hinna korral, kuid eristuvate korterite järgi on nõudlus jätkuvalt olemas. «Meil on kümnetelt ja kümnete klientidelt ostutellimused, kus soovitakse, et tegu oleks näiteks kivimajas ja saunaga korteriga,» sõnas ta. «Neile otsime pidevalt sobivaid pakkumisi, aga neid praktiliselt pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles