Norberg: Läti lehtede ostu rahastasid Skype'i asutajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti juhtiv ajaleht Diena.
Läti juhtiv ajaleht Diena. Foto: www.diena.lv

Läti ajalehtede Diena ja Dienas Biznessi ostutehingu rahastamist korraldanud investeerimispankuri Kalle Norbergi sõnul on tehingu võtmeinvestorid Skype'i asutajad.

Norberg ütles, et ajalehtede ostuks tuli raha peamiselt Skype'i loojatelt - Eesti, Rootsi, Taani ja Briti ettevõtjatelt. Eesti ärimehed eitasid igasugust Vene kapitali kaasamist tehingusse.

Tehingu maksumust Norberg ei avaldanud.

Luxembourg Financial Servicesi omanik Norberg ütles kolmapäeval Riias toimunud pressikonverentsil, et uue meediaprojekti rahastamise tagamiseks asutatakse Luxembourgis investeerimisfond Catella Media Investment.

Rootsi Bonnier müüs reedel sõlmitud tehinguga Diena ja Dienas Biznessi firmale Nedela S.A., mille omanik on Diena endine juht ja investeerimisnõustamisfirma Catella Corporate Finance'i partner Aleksandrs Tralmaks.

Nedela S.A.-d finantseerib ajakirjanduses avaldatud info põhjal Luxembourg Financial Services, mille asutajateks ja omanikeks on rühm Eesti ärimehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles